اگر به فكر تغيير در ويژگيهاي اخلاقي همسرتان هستيد با توصيههاي ما همراه شويد:
- اين آرزو منصفانه نيست
مسئله چيست؟ بايد با خودتان صادق باشيد و بدانيد كه چرا ميخواهيد همسرتان تغيير كند؟ تغيير كند تا شما همينطور كه هستيد خوب جلوه كنيد و مشكلي پيش نيايد؟! تغيير كند تا اعتبار خانوادگي و اجتماعي خودش بهتر شود؟ تغيير كند تا پيش خدا عزيزتر شود؟ تغيير كند تا شما بتوانيد بيشتر فخر خوبيهايش را جلوي ديگران بفروشيد؟ اگر صورت مسئله و خواست شما يك نياز براي خود همسرتان نباشد و عرف جامعه و دين، آن را بد نداند، اصلا صورتمسئله منصفانهاي نداريد كه براي خودتان آن را دغدغه كنيد.
- بايد تغيير كني
دغدغه تغيير همسر اغلب در چند گروه از همسران بسيار ديده ميشود؛ گروهي از جوانان كه بله گفتهاند اما حتي در همان لحظه بهخودشان اميد دادهاند كه من ميتوانم او را تغيير بدهم و در روزهاي زندگي دائم سوداي تغيير همسرشان را دارند، درحاليكه همسر بالغ شما فقط در چند حوزه و در گذر زمان و با صبر و كمك متخصص توان تغيير را ميتواند پيدا كند. گروه دوم همسراني كه فكرشان صفر و صدي است. توقع افراطي از همسر و اينكه تو بايد يك ايدهآل كامل شوي در اين گروه بيتوجه به ضعفهاي خودشان تكرار ميشود. گروه سوم افرادي هستند كه مشكل اعتماد به نفس دارند. اين همسران براي اينكه آنطور باشند كه ديگران ديكته ميكنند و دوست دارند، هر كاري ميكنند كه مورد تأييد ديگران باشند و به همسرشان فشار ميآورند كه تغيير كند.
- بدترين رفتارها و زشتترين جملهها
1- تو بدي و من خوب؛ بايد تغيير كني. خودتان را ملاك خوبيها به او معرفي نكنيد.
2- مقايسه با ديگران قدرت فكر و تغيير را از او ميگيرد.
3- توقع تغيير سريع محال است. او يكشبه اين نشده پس شما هم به او زمان دهيد و مهربانانه شريك بهتر شدنش شويد.
4- نگوييد كه اينطوري دوستت ندارم يا قبولت ندارم.
5- طعنه، كنايه و تمسخر راه بدي براي تغيير و اصلاح همسرتان است پس خودتان را با او غريبه نكنيد تا انگيزه بهتر شدن داشته باشد.
6- جلوي جمع اگر تذكري بدهيد حتي اصلاح او در خلوت خودتان هم سختتر ميشود؛ اين نكته را فراموش نكنيد.
- خودش چه ميگويد
اگر به نقاط ضعف خودتان هم فكر كردهايد و براي حل آن تلاش ميكنيد، چيزي را از همسرتان ميخواهيد كه خودتان اهل آن هستيد، تغيير او را براي بهتر شدن شخصيت خود او درنظر داريد و در عين حال متوجه خوبيهايش هم هستيد، ميتوانيد به اصلاح همسرتان كمك كنيد. كلمه تغيير اغلب با نوعي نگاه از بالا به پايين همراه است و سهم اختيار فرد بالغ را ناديده ميگيرد. پس، از اين كلمه در برابر همسرتان استفاده نكنيد. بدانيد كه خودش چه نظري براي مشكلش دارد تا شيوه برخوردتان را پيدا كنيد. همسري كه خودش واقف به مشكل هست را ميتوانيد در گفتوگو، شركت در مشاوره، يادآوري گذاشتن روي موبايلش يا ديوار خانه، دلگرمي دادن به او و...ياري دهيد. اما اگر همسرتان ميگويد من مشكلي ندارم، وارد بحث با او نشويد. در لحظه انجام يك رفتار خطا از آن بگذريد و در نخستين فرصت آرام، به شيوه غيرمستقيم و غيرتهاجمي به او تذكر بدهيد و براي رفتارهاي خوبش او را تحسين كنيد.
نظر شما